ZENICA: Međunarodno otvoreno prvenstvo i XVIII Sportske igre paraplegičara FBiH

Nakon dvogodišnje pauze u Zenici će ponovo 9. septembra biti organizovano Međunarodno otvoreno prvenstvo i XVIII Sportske igre paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine. Organizator ove manifestacije koja ima za cilj promociju osoba sa invaliditetom je Savez paraplegičara Federacije BiH dok će domaćin ponovo biti Udruženje paraplegičara Zenica.

Očekuje se učešće preko 100 takmičara i takmičarki iz cijele BiH i regiona koji će se takmičiti u atletici i atletskom višeboju.

Ovo je jedno od najvećih takmičenja paraplegičara u BiH. Osim Zeničko-dobojskog kantona učestvuju ekipe iz cijele BiH. Na ovogodišnjem prvenstvu dolazak su najavili i takmičari iz Makedonije. Zbog preklapanja termina nažalost neke ekipe su otkazale takmičenje. Međutim to neće smanjiti značaj i kvalitetu takmičenja i igara“, izjavila je Samira Džidić, članica Upravnog odbora Udruženja paraplegičara Zenica.

Osim promocije osoba sa invaliditetom i njihovih mogućnosti, sportske igre su dobra prilika za druženje i razmjenu iskustava osoba sa invaliditetom.

Naša želja kao Udruženja ali i Saveza kao organizatora ovog takmičenja jeste da približimo našim građanima, institucijama i svim ostalima koji moraju da brinu o pravima osoba sa invaliditetom da je sport onaj segment kroz koji sve osobe sa invaliditetom doživljavaju ili otkrivaju načine za bolji život i da vraćaju u redovne tokove života. To jest ono što bi mi voljeli da kažemo inkluziju u društvo onakvo kakvo jeste sa svim pravima i mogućnostima koje ono pruža“, naglasio je značaj organizacije takmičenja Harun Aliefendić, predsjednik UO Udruženja paraplegičara Zenica.

Međunarodno otvoreno prvenstvo i XVIII Sportske igre paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine održat će se na Kamberovića polju i trajat će dva dana. Svojim prisustvom prvenstvo će uveličati i najmlađi Zeničani. (M. P.)

The post ZENICA: Međunarodno otvoreno prvenstvo i XVIII Sportske igre paraplegičara FBiH appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU