Zeolit u prahu je najbolji detox proizvod

Zeoliti su skupina kristalnih, hidratiziranih alkalijsko-aluminijskih silikata. Prirodno se javljaju u sedimentnim i vulkanskim stijenama. Šta ako postoji “čarobni prah” koji pročišćava vodu, obogaćuje tlo i uklanja nuklearni otpad? Šta ako bi taj isti prah mogao detoksikovati tvoje tijelo, poboljšati zdravlje crijeva, spriječiti oštećenje slobodnim radikalima, boriti se protiv infekcija i još mnogo toga? Pa, zeolit u prahu ​​bi mogao učiniti sve gore navedeno. Prije svega treba odgovoriti šta je zeolit?

Šta je zeolit?

Zeolit u prahu ​​je složeni mineral koji nastaje u kontaktu vulkanske lave i vode. Taj postupak može trajati hiljade godina; naučnici procjenjuju da su prvi minerali zeolita nastali prije više od 300 milijuna godina.

“Zeolit” je uobičajeni naziv za preko 240 jedinstvenih struktura, od kojih se 40+ pojavljuje u prirodi. Najčešće vrste zeolita uključuju:

  • Klinoptilolit
  • Mordenit
  • Analcime
  • Chabazite
  • Natrolit
  • Stilbite

Kako djeluje zeolit u prahu?

Šupljine zeolita su negativno nabijeni spojevi koji privlače i hvataju (uklanjaju) toksine i druge štetne tvari poput slobodnih radikala. Toksini se nalaze u kućanskim predmetima koje koristimo za čišćenje, u proizvodima koje stavljamo na kožu, u hrani koju jedemo, vodi koju pijemo i zraku koji udišemo. Eliminacija ovih toksina omogućuje tjelesnim stanicama da ostanu funkcionalne i poprave se kada su oštećene.

Problem s ulaskom teških metala u tijelo iz onečišćujućih tvari iz okoliša (uključujući toksine u hrani koju jedemo) jest taj što se nakupljaju u organima i tkivu našeg tijela. Oni naprežu sposobnost jetre da metabolizira spojeve za upotrebu u tijelu i eliminira otrovne spojeve. Sastavni dijelovi zeolita imaju visok afinitet za hvatanje ovih teških opasnih metala, stvarajući dramatičan učinak u smanjenju rizika od nekih vrsta karcinoma i srčanih bolesti – dva vodeća uzroka smrti u većinu država.

zeolit u prahu je najbolji detox proizvod
himalajska sol

Napad slobodnih radikala i drugih toksina ostavlja za sobom oštećeno tkivo i stanice. Te mutirane stanice početak su „rak“ uništavanja. Naše stanice moraju se boriti protiv njih prije nego što oštete mitohondrijsku i nukleinsku DNA. Zeoliti pomažu u ovoj borbi.

Smatra da su zeoliti 100% sigurni i netoksični. Ovaj je mineral oštar, bez pozitivno nabijenih vlaknastih čestica. Zeoliti mogu aktivirati zdrave fiziološke reakcije bez ikakvih negativnih učinaka.

Kolesterol i lipidi u krvi

U kliničkom ispitivanju na 41 pacijentu, mikronizirani zeolit, odnosno zeolit u prahu ​​smanjio je razinu “lošeg” kolesterola i lipida u krvi, istovremeno povećavajući “dobar” holesterol. Nakon 8 ssedmica (6-9 g dnevno).

Zeolit ​​i imuni sistem

Metali, otrovni sastojci iz okoliša, plijesni, radioaktivni materijali i patogeni mikrobi, neki su od toksičnih elemenata koji dovode imuni sistem u „opasnost“. Postoje „loši“ elementi koji smo pokupili tokom godina i koje svako od nas sadrži u svojim tijelima. Zeolit u prahu ​​može apsorbirati mnoge od ovih otrovnih elemenata i ukloniti ih iz našeg tijela, oslobađajući tvoj imuni sistem da svoju energiju usmjeri na druga pitanja poput virusa koji napadaju naše tijelo.

Iskustva sa zeolitom u prahu i da li je zeolit ​​siguran?

Da, apsolutno. Barem visokokvalitetni klinoptilolitni zeolit. Ne mogu govoriti o sigurnosti ostalih proizvoda od zeolita na tržištu. Zeolit ​​prolazi kroz postupak čišćenja kako bi uklonio sve toksične elemente ili onečišćenje i napravljen je za ljudsku upotrebu. Značajno je pomenuti da postoje stotine vrsta zeolita, ali ovdje govorimo samo o klinoptilolitnom zeolitu, koji je primarna vrsta zeolita i koristi se u dodacima. Zeolit ​​je prirodni mineral i u sebi sadrži razne elemente. Važno je napomenuti da se struktura zeolita u tijelu ne razgrađuje. ​​Nije poput esencijalnog minerala koji se apsorbira u tijelu i koristi za stanične funkcije. Zeolit ​​se ne apsorbira u vašem tijelu. Jednostavno prolazi kroz krvotok dodajući pozitivno nabijene toksične elemente, a zatim se izlučuje. Shodno tome ne možeš se predozirati zeolitom, niti se možeš otrovati, sve dok koristiš čisti zeolit ​​napravljen za ljudsku upotrebu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU