Zlatan Nalić novi trener Tuzla Cityja

Nakon sporazumnog raskida saradnje sa Elvirom Baljićem, u Fudbalskom klubu Tuzla City danas je održana vanredna press konferencija na kojoj je predstavljen Zlatan Nalić, novi trener Plavih!

Riječ je o dobro poznatom trenerskom imenu koji je posljednji trenerski angažman imao u tuzlanskoj Slobodi.

Sportski direktor Samir Muratović se zahvalio dosadašnjem treneru Elviru Baljiću na saradnji, te je kazao kako je nakon niza slabijih rezultata, Klub bio primoran da reaguje brzo nakon prekida saradnje sa bivšim trenerom. U opciji su bila dva-tri imena, a odluka je na kraju pala na Nalića, koji je na samom početku kazao:

– Vraćam se u grad za koji me vežu lijepe uspomene. Zahvaljujem se klubu na ukazanom povjerenju. Došao sam u ekipu koja je u rezultatskom padu i cilj je do kraja sezone osvojiti što više bodova i otići u Evropu, rekao je na početku press konferencije Zlatan Nalić i nastavio je:

– Pregovori su trajali kratko. Za pet minuta smo se dogovorili. Otišao sam iz ove lige nedorečen, usred posla. Tada sam želio da donesem nešto novo u Premijer ligu i sada to želim isto napraviti”, rekao je novi trener Plavih.

Kada je u pitanju Stručni štab, Nalić je kazao da nikoga neće tjerati s posla i da nema nikakvih problema da radi sa dosadašnjim Baljićevim saradnicima, koji će ga upoznati o stanju u ekipi.

Svoj debi Nalić će imati u subotu na Tušnju protiv Veleža, dok će danas odraditi prvi trening.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU