ZOI’84 o nesreći na Bjelašnici: Znakovi su uredno postavljeni, sezona još nije počela

Nakon nesreće na Bjelašnici kada djevojčica pala sa sanki i zadobila teške tjelesne povrede nekoliko sati poslije oglasilo se preduzeće ZOI’84 koje je istaklo da oni nisu organizatori niti jednog današnjeg događaja, prenosi avaz.

– Želimo napomenuti da zimska sezona još uvijek nije zvanično otvorena. Zvanično otvorenje je najavljeno za 15.12.2019. godine i od tog dana KJP ”ZOI’84” je obavezan da obezbjedi Hitnu medicinsku pomoć, GSS i prisustvo policije – piše u saopćenju.

Kako je istaknuto, na stazama su uredno postavljeni znakovi da je korištenje staza u vidu hodanja i sankanja na vlastitu odgovornost.

– Danas se na Bjelašnici nije naplaćivala nijedna ski usluga, pa čak ni parking. Iskreno nam je žao zbog nesretnog slučaja koji se desio na Bjelašnici. Povrijeđenoj djevojčici želimo brz i uspješan oporavak – saopćili su iz ZOI’84.

Podsjetimo, djevojčica je pala sa sanki i udarila glavom u kamen nakon čega se onesvijestila. Trenutno se nalazi u stabilnom stanju i smještena je na intenzivnom odjelu Neurohirurške klinike na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU