12 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Zoran Mamić opet u Dinamu: Nikada se ne bih vratio da sam nešto skrivio

Zoran Mamić novi je sportski direktor Dinama, iako je prema nepravomoćnoj sudskoj presudi osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u izvlačenju 16 milijuna eura iz tog kluba.

“Vjerujem da će budućnost i pravosudni procesi to pokazati. Neki su nas već proglasili krivima. Ja vjerujem u presumciju nevinosti. Ne treba od toga stvarati famu. Vrlo mirno i dobro spavam. Da mislim da sam nešto zgriješio, ne bih se pojavio pred vama”, rekao je Zoran Mamić na konferenciji za medije održanoj u Maksimiru.

Povratak Zorana Mamića na mjesto sportskog direktora Dinama, nakon što je klub u prošloj sezoni ostvario najbolji europski rezultat u posljednjih 50 godina plasmanom u osminu finala Europske lige, dočekan je s prijezirom od strane onih koji godinama kritiziraju aktualnu vladajuću strukturu, navodi Hina.

“Naravno da ima navijača koji negoduju, ali možda ima i onih kojima je drago”, rekao je bivši Dinamov trener koji je 2016. godine otišao u Ujedinjene Arapske Emirate i nakon trogodišnjeg uspješnog rada na klupama Al-Nasra i Al Aina vratio se u Dinamo na poziv klupskog predsjednika Mirka Barišića kako bi zamijenio Marijana Vlaka koji je do sada obnašao dužnost sportskog direktora, a od sada će biti na poziciji glavnog skauta.

“Ovo je nova sportska struktura Dinama. Sjećamo se kako je Zoran zbog nekih razloga morao otići, a čim je ostao bez posla na Bliskom istoku, gdje je imao sjajne rezultate, osobno sam predložio da se vrati na poziciju sportskog direktora”, rekao je Barišić koji je na konferenciji za medije predstavio još dvojicu bivših Dinamovih igrača koji dolaze na vodeće pozicije u sportskom pogonu kluba – Damira Krznara koji će biti direktor Dinamove omladinske škole, i Tomislava Butinu, koji će biti na čelu novoutemeljene Dinamove vratarske akademije.

Poput Mamića, ni Barišić ne smatra da su nepravomoćne sudske presude trebale biti prepreka u njegovom formalnom povratku u Dinamo.

- Oglašavanje - zoran mamić opet u dinamu: nikada se ne bih vratio da sam nešto skrivio

“Vjerujemo da će istina i pravda na koncu pobijediti. Ovo smo odlučili s puno emocija i puno znanja. Zoran je dio ekipe koja je stvorila ovakav Dinamo i koja o svemu odlučuje. Govorim o istini, o jednoj činjenici – ti ljudi, nitko drugi, sa Zdravkom Mamićem na čelu su postigli ove rezultate”, rekao je Barišić.

Po njegovim riječima i Zoranov brat Zdravko Mamić, iako se nalazi u bijegu od hrvatskog pravosuđa u Bosni i Hercegovini, još uvijek ima vodeću ulogu u klubu: “Zdravko je još uvijek član uprave, naš zaposlenik. Radi puno”.

Ni Zoran Mamić nije krio da će njegov stariji brat sudjelovati u procesu odlučivanja i u budućnosti.

“Naš odnos je više nego bratski, dijelimo i dobro i zlo. Otkad sam postao svjestan sebe, sve životne odluke sam dijelio s njim”, poručio je Zoran Mamić.

Novi Dinamov sportski direktor rekao je da je s aktualnim trenerom prve momčadi Nenadom Bjelicom odlično surađivao u neformalnoj ulozi i prošlog ljeta, kod angažiranja pojedinih igrača te očekuje da će se takva suradnja nastaviti.

Predsjednik Dinama Mirko Barišić objavio je da će Dinamo, unatoč nekim drugim rješenjima koja su bila spominjana proteklih godina, ostati u Maksimiru, gdje će se postojeći stadion rušiti, djelomično ili u cijelosti, te da će biti izgrađen novi, s kapacitetom za oko 25.000 gledatelja.

Barišić je izjavio da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio kako će Grad Zagreb sudjelovati u tom projektu, ali i najavio da je klub sam spreman ući u taj projekt, koji bi onda nešto duže trajao.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima