ZORAN OSTAJE KUĆI JOŠ NEKOLIKO DANA: Evo zašto Marjanović nije sproveden u pritvor odmah nakon izricanja presude

Zoran Marjanović koji je osuđen na 40 godina zbog ubistva supruge Jelene Marjanović umjesto da ode direktno u zatvor, otišao je kući u Borču. Cijela Srbija je ovo okarakterisala kao skandal, a ovo je razlog zbog kojeg on nije odmah završio iza rešetaka.

Nakon presude se Rješenje o određivanju pritvora šalje policiji, a potom oni po tom rješenju treba da ga uhapse. Rješenje bi trebalo da bude dostavljeno u roku od nekoliko dana. Tada će on biti sproveden u zatvor, odnosno, prvo u pritvor – rekao je sagovornik iz Višeg suda.

Dakle, nakon izricanja presude, Zoran je otišao kući u Borču gdje je izjavio: “Ne znam šta da prokomentarišem. Ja da znam ko mi je ubio Jelenu taj bi odavno bio u zatvoru. Presuda je sramna, ja nisam kriv”.

Podsjetimo, pjevačica Jelena Marjanović nestala je, odnosno, ubijena je dok je trčala nasipom u Borči u aprilu 2016. godine. Njen suprug Zoran slučaj je prijavio policiji, a i sam se uključio u njenu potragu sa svim njemu znanim i neznanim ljudima. Drugog dana aprila 2016. godine nađena je mrtva u kanalu u Borči. Iza sebe je ostavila tada kćerkicu staru svega šest godina.

(Express/Srbijadanas)

The post ZORAN OSTAJE KUĆI JOŠ NEKOLIKO DANA: Evo zašto Marjanović nije sproveden u pritvor odmah nakon izricanja presude appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU