Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika u BiH

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika izdato je u većem dijelu Bosne i Hercegovine

Upozorenje zbog magle izdato je za područja Bihaća i Tuzle, dok je i zbog niskih temperatura na snazi za Sarajevo. Niske temperature očekuju se i u Livnu, Višegradu, Foči i Mostaru.

U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne jutros je bilo hladno i maglovito vrijeme. U ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine bilo je vedro.

Najniža temperatura zraka izmjerena je u Livnu, minus pet, dok je najtoplije bilo u Neumu, sedam stepeni. U Sarajevu su izmjerena minus četiri stepena.

Danas se po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne prognozira se magla koja će se postepeno smanjiti u drugom dijelu dana. Na sjeveru zemlje preovladavati će dugotrajna niska oblačnost ili magla tokom cijelog dana. U Hercegovini, te zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne i na planinama očekuje se mala do umjerena oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji, a tokom noći sa subote na nedjelju u Bosni se očekuje slab snijeg, a u nizinama može padati i slaba kiša. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, u sunčanijim područjima od 9 do 14 stepeni.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni lokalno može padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. U Hercegovini slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje i do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni Celzijusa.

U utorak se očekuje pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla ili niska oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2, na jugu zemlje do 1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni Celzijusa, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU