Zvanično: Tržni centri i ugostiteljski objekti u zatvorenom prostoru mogu početi s radom

Odluka stupa na snagu odmah…

Federalni štab civilne zaštite na sjednici koja je održana večeras donio je odluku da se dozvoli otvaranje tržnih centara. Ova odluka stupa na snagu odmah.

Tako je ovom odlukom dozvoljeno otvaranje svih privrednih subjekata koji se nalaze u tržnim centrima, trgovinama, ugostiteljskim objektima i drugima.

Također, federalni štab civilne zaštite na večerašnjoj sjednici donio je odluku kojom se odobrava rad ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru uz propisane epidemiološke mjere, čime je potvrđena informacija portala Klix.ba. I ova odluka stupa na snagu odmah.

Prema odluci Federalnog štaba civilne zaštite, u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata bit će dozvoljeno maksimalno 50 gostiju uz pridržavanje mjera zaštite i držanja socijalne distance.

Naš portal jučer je objavio informaciju da bi se na današnjoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite trebala donijeti odluka o otvaranju tržnih centara, a koji bi zbog odgovarajućih priprema svoja vrata trebali otvoriti već sutra ujutro.

Inače, naredbu o zatvaranju tržnih centara Federalni štab civilne zaštite donio je 18. marta, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije koronavirusa.

Štab je još 12. maja donio odluku svoja vrata nakon duže vremena mogu otvoriti bašte i terase ugostiteljskih objekata i hotela. U međuvremenu došlo je do znatnog poboljšanja epidemiološke situacije u FBiH.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU