1000. POBJEDA: Đoković lako u finale Rima!

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković plasirao se u finale masters turnira u Rimu pobjedom nad 10. tenisačem svijeta, Norvežaninom Casperom Rudom, 2-0, u setovima 6:4 i 6: 3.

Đoković je ovom pobjedom obilježio jedan veliki jubilej. Bio je ovo njegov 1000. trijumf na turneji, što su uspjeli samo Roger Federer, Rafael Nadal, Jimmy Connors i Ivan Lendl.

Novak je odlično ušao u meč i uz dva brejka poveo 3-0. Oduzeo je servise protivniku u prvom i trećem gemu, kada je iskoristio treću priliku za break.

U sljedećem gemu se malo namučio, ali Norvežanin nije uspio doći u priliku da vrati break pa je naš as poveo s 4-0.

U 8. gemu Rud je uspio iskoristiti svoju prvu priliku za break i smanjiti na 5-3, a potom je svojim servisom zaostao na samo jedan gem. No, Novak je rutinski završio prvi set svojim servisom.

U drugom setu tenisači su sigurno čuvali svoje servise, sve dok najbolji tenisač svijeta nije iskoristio četvrtu brejk priliku u dugom gemu i poveo sa 4-3, a kasnije i novim breakom, u zadnjem gemu lako je priveo meč kraju.

Novak će se za naslov boriti protiv Stefanosa Cicipasa, koji je u polufinalu bio bolji od Alexandera Zvereva sa 2-1 (4:6, 6:3 i 6:3).

Podsjetimo, Novak je Roland Garrosu osigurao prvo mjesto na ATP listi pobjedom u četvrtfinalu nad Felixom Auger-Aliassimom.

Novak je svoju prvu titulu osvojio upravo na masters turnirima na šljaci upravo na ovom mjestu, kada je još 2008. u finalu bio bolji od Stanislasa Wawrinke, koje je osvojio i ove godine.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU