Objavljena snimka na kojoj se vidi zašto su policajci ubili glumicu(VIDEO)

Na snimci se čuje i razgovor policajaca i Vanesse, nakon čega jedan od njih kaže: ‘Čekaj, čekaj, čekaj… S*anje, ima pištolj! Pištolj! Pištolj!’

Na sudu u Los Angelesu objavljen je uznemirujuć video policijske intervencije u kojoj je ubijena glumica Vanessa Marquez, poznata po ulozi u Hitnoj službi, piše Daily Mail. Na snimci se vidi kako Vanessa vadi pištolj i prijeti policajcima koji su došli provjeriti kako je, nakon čega policajci pucaju u nju iz automatske puške.

Na početku videa, snimljenog 30. avgusta 2018., vidimo glumicu koja leži u krevetu u svom smećem zatrpanom domu nakon što je policiju pozvao jedan Vanessin zabrinuti prijatelj.

“Ne idem”, kaže Vanessa policajcima koji su je željeli privesti radi njene vlastite sigurnosti. Nakon toga, Vanessa iz torbice vadi makaze, a potom i pištolj za kojeg se poslije ispostavilo da je lažan.

Na snimci se čuje i razgovor policajaca i Vanesse, nakon čega jedan od njih kaže: ‘Čekaj, čekaj, čekaj… S*anje, ima pištolj! Pištolj! Pištolj!’

Policija tada pokušava nagovoriti Vanessu da baci pištolj i preda se, no ona nastavlja prilaziti policajcima s uperenim pištoljem na što oni otvaraju vatru i usmrćuju je.

Glumica sitne građe upucana je s više desetaka metaka iz automatske puške, a kad su je nakon incidenta odveli u bolnicu, ondje su samo mogli utvrditi njenu smrt.

Video je objavljen baš sada jer je na sudu u Los Angelesu završilo suđenje policajcima Gilbertu Carrillu i Christopheru Perezu koji su oslobođeni svake krivnje.

Njihova avokatica Shannon Presby kazala je: ‘Iz videa je vidljivo da su Carillo i Perez opravdano posumnjali da im Marquez predstavlja neposrednu opasnost te su imali pravo postupiti kako su postupili.’

Policija je kasnije ustvrdila da je Marquez imala prilično realističan, no svejedno lažni pištolj. Policajci su rekli i kako su, prije nego se Marquez pojavila na stubištu, čuli zvuk nalik onome prilikom punjenja pištolja.

Carillo je rekao da je bio “nevjerovatno uplašen” kad je Marquez uperila pištolj u njihovom pravcu. Prema kasnije policijskom izvještaju, Carillo je u glumicu ispalio devet metaka iz pištolja, a nakon toga je drugi policajac dovršio posao automatskom puškom.

Policajac koji je stigao oko sat vremena prije pucnjave, kazao je da je Marquez počela vrištati kad ih je vidjela te imala napadaj.

Njen je stan, posvjedočili su, bio zatrpan smećem do te mjere da im je bilo teško otvoriti ulazna vrata.

Hitna pomoć i policija duže ju je vrijeme uvjeravala da mora poći s njima prije nego je situacija eskalirala.

Nekoliko godina prije tragične smrti, Marquez je na društvenim mrežama znala objavljivati da se bori s mentalnom bolešću, da pati od, kako je napisala, ‘terminalne celijakije, plućne embolije, osteoporoze i napadaja’.

U martu 2018. na Facebooku je napisala da je smrtno bolesna, što je kasnije protumačeno kao priprema za samoubistvo.

‘Kremirajte me i prosipajte pepeo iznad znaka Hollywood’, napisala je Marquez na Facebooku samo tri minute prije nego su je policajci upucali.

2005. godine Marquez se pojavila u TV reality showu ‘Intervention’ gdje je otkrila da ima opsesivnu potrebu za kupovinom što joj stvara velike finansijske probleme.

Prošle godine njena je porodica tužila grad South Pasadenu za 20 miliona dolara zbog nebrige. Naime, majka pokojne glumice, Delia McElfresh, kazala je da je smrt njene kćerke posljedica loše taktike, nebrige i pretjerane reakcije policije koji nisu imali stvarne potrebe tako agresivno reagirati i ubiti je.

“Sve je učinjeno potpuno pogrešno još od trenutka kad je upućen prvi poziv upomoć”, kazala je Vicki Sarmiento, advokatica glumičine majke.

Marquez će ostati upamćena po svojoj ulozi medicinske sestre Wendy Goldman u popularnoj seriji Hitna služba koja je proslavila Georgea Clooneya i, kasnije, Gorana Višnjića.

2017. godine Marquez je javno optužila Clooneya da je učestovao u njenom šikaniranju i na koncu izbacivanju iz serije nakon što je javno progovorila o navodnom maltretiranju na setu Hitnu službe gdje je, isto tako navodno, bila izložena rasističkim i seksističkim uvredama.

Clooney je rekao da nije imao pojma da je Marquez dospjela na crnu listu te da on u tome nije učestvovao.

“Nisam imao nikakve veze s odabirom glumaca za seriju. Bio sam samo glumac. Ako joj je neko i rekao da sam bio uključen u bilo kakvu odluku koja se ticala njene karijere, lagali su joj. Niti sam želio utjecati na njenu karijeru, niti sam to mogao”, kazao je slavni glumac.

Nakon odlaska iz Hitne službe, Marquez se pojavila u tri epizode “Malcolma u sredini” te u još nekoliko manjih TV uloga.

fokus.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU