Kornet Torta: Nevjerovatno ukusna i kremasta

Sastojci,

tijesto
7 bjelanaca 7 kašika prženih mljevenih lješnik 5 kašika mljevene plazme 3 kašike rendane čokolade 7 kašika sećera
žuti fil
14 žumanaca 120 gr sećera 30 gr gustina 4 decilitra 125 g putera 250 gr putera 50 gr prah sećera 250 gr mljevenih prženih ljesnika 3 kese vanilin sećera
kornet fil
6 kesa šlaga 4 decilitra mlijeka 150 gr rendane čokolade 50 gr prženih mljevenih ljesnika 6kesa slaga da obložimo tortu
Priprema Težina:

Tijesto-

Od navedenih sastojaka ispeći 2 kore (količina je napisana za jednu koru znaci svega puta 2 Žuti fil-14 žumanaca, 125 gr sećera, 30 gr gustina skuhati u 4 de ci mlijeka još kad je topao krem dodati 125 gr putera.
Ostavimo da se ohladi.250 gr putera, 50 gr prah sećera, 250 gr prženih mljevenih lješnika i 3 kesice vanilin sećera dodamo.
Kornet fil-6 kese šlaga umutimo s 4 decilitra mlijeka dodamo 150 gr rendane čokolade 50 gr prženih i mljevenih Ljesnika. Filujemo-tijesto pa pola žutog fila na to cijeli kornet fil od šlaga na to drugo tijesto i na njega žuti fil.

Odozgo ge namećemo sa šlagom.

.Coolinarika.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU