Galić predstavila knjigu o demografskim promjenama Zapadnohercegovačke županije

Knjiga pod nazivom “Demografske promjene i njihov odraz na naselja Županije Zapadnohercegovačke (1961. – 2011.)” autorice Jelice Galić, predstavljena je sinoć u širokobriješkom kinu Borak.

U knjizi je obrađeno preko 100 naselja na području te županije, a istaknuto je kako to nije bilo jednostavno s obzirom na to da je teško prikupiti relevantne podatke za tako dugo razdoblje.

Druga je ovo autoričina knjiga, a u prvoj se također bavila demografijom – “Stanovništvo, naselja Općine Široki Brijeg od 1948. do 2011. godine”.

Galić je profesorica fizike u Širokom Brijegu, a ovom temom odlučila se baviti da bi, kako je kazala, učinila nešto da zaštiti malog čovjeka.

– Moja malenkost ostavlja ovu knjigu za koju se nadam da će barem nekima otvoriti oči jer svoj na svome nešto znači. Mi nikoga ovdje ne ponižavamo ali držimo svoje na visini kako i treba. Znači da naš čovjek može i ostati i opstati uz pomoć Boga, ali i ljudi koji su za to odgovorni. Njima trebamo probuditi njihove misli, a ova knjiga je samo mali početak i ako netko bude htio nastaviti bit će mi drago – kazala je Galić.

Pored autorice, o knjizi su govorili ravnatelj Ureda za europske integracije ZHŽ-a Ivan Jurilj, voditelj Franjevačke galerije na Širokom Brijegu fra Vendelin Karačić i profesor povijesti i geografije Ante Topić.

Predstavljanje je organizirao širokobriješki ogranak Matice hrvatske.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU