Mekani kolačići uz ovaj recept su ukusni odmah čim ih izvadite iz pečnice, ali i nakon što se ohlade
Sastojci za ovu poslasticu
- 300 g brašna
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 2 žutanjka
- 80 g mljevenih lješnjaka ili badema
- 200 g maslaca ili margarina
- marmelada za punjenje kesica
- šećer u prahu (po želji)
Priprema kolačića
Prosijati brašno, u sredinu staviti: šećer, žutanjke, sol i mljevene ljesnjake. Iznad svega toga staviti maslac koji su isjeckani na mekane komadiće.
Sve dobro zamijesiti u glatku smijesu i ostaviti u frižideru sat vremena (ili na hladnome mijestu).
Komad tijesta razvaljati u dugačku kobasicu i rezati komadiće veličine lješnjaka. Oblikovati loptice i repom kuhače napraviti rupice u sredini (malo šire rupice).
Oblikovane loptice staviti na pleh, na koji sam prethodno stavila papir za pečnicu. Pečnicu prethodno ugrijati. 180-200*C. Peći od 12-15 min., dok ne potamni malo. Ostaviti keksiće da se ohlade. Mozemo ih puniti maremeladom i drugi dan.
Prije marmelade, posuti ih staub šećerom.
(Izvor: lifestylerecepteka.info)
..