14 C
Sarajevo
Petak, 24 ožujka, 2023

OVO JE OMILJENI NAČIN SPREMANJA KROMPIRA U MOJOJ PORODICI – Svakidan


Sastojci:
2 kg krumpira
2 žlice kukuruznog brašna
2 žlice kukuruznog griza (palente)
1 žlicu vegete
1 žlicu slatke mljevene paprike

po želji vegete pikant
malo soli
kurkuma
curry slatki
origano
ili što god vi volite od začina
2 žlice masti
ili ulja po potrebi

Priprema:
Količinu krumpira prilagodite vašim potrebama. Operite ga,ogulite i obrišite suhom krpom. Narežite ga na brodove kako kažu moja djeca 🙂 Na četvrtine po dužini.I nemojte ga više brisati. Stavite ga u veću zdjelu. U posebnoj zdjelici pomješajte kukuruzno brašno,palentu,papriku i sve ostale začine. Dodajte krumpiru i dobro promješajte,ali ne kuhačom ili nečim sličnim, nego sa obje ruke pridržavajte zdjelu i polako pomoću zdjele promješajte krumpir sa začinima da se jednolično “zaljepe” na stijenke krumpira. U tepsiju stavite papir za pečenje i stavite masnoću koju inače koristite-ja stavim mast i stavim u pećnicu dok se grije na 200 stupnjeva da se mast otopi.


Na otopljenu masnoću rasporediti krumpire i staviti peći kad se ugrije pećnica.
Tek kada se krumpir odozgora “osuši” (oko pola sata) izvadim ga iz pećnice i promješam da se sav pomasti i vratim nazad na pečenje dok ne bude skroz pečen.
Posluživanje:

Poslužite ga vrućeg uz meso,ribu,kobase ili kao samostalno jelo uz salatu.
Mi volimo kad je pikantant tj. ljutkast i fino je hrskav 🙂

Izvor: coolianrika.com


(Preuzeto sa: malakuharica.com)


..

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU