BH odbojkašice se plasirale na Europsko prvenstvo 2023

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da su se reprezentativke Bosne i Hercegovine nakon fenomenalne pobjede u Grčkoj plasirale na Europsko prvenstvo – EuroVolley 2023.

Fenomenalna igra i zaslužena pobjeda u Grčkoj, kojom su odbojkašice nastavile pobjednički niz i osvetile se Grkinjama za poraz u Sarajevu. Djevojke su opravdale očekivanja navijača i pobijedile favorita grupe rezultatom 3 : 0 u setovima. Dokaz je to kvalitetnog rada, napornih treninga i borbenosti za nacionalni dres.

Zahvaljujemo se svim odbojkašicama, selektoru i članovima stručnog štaba na ovom plasmanu i čestitamo im. Prije prve utakmice smo naglasili poruku da sport ne smije biti žrtva i sporedna stvar, ovaj uspjeh je pokazatelj da se sportu mora dati još više prostora i podrške od strane nadležnih.

Još jednom koristimo priliku da se zahvalimo našim sponzorima i prijateljima bez kojih bi ovaj uspjeh bio teško ostvariv, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Novi Grad Sarajevo, Elektroprivreda BiH, BH Telecom, R&S Sarajevo i Mozzart d.o.o.

Još jednom pozivamo sve navijače i simpatizere odbojke da dođu u petak i subotu u dvoranu „Goran Čengić“ u Sarajevu na utakmice protiv Norveške i da zajedno proslavimo ovaj uspjeh naših odbojkašica. Obje utakmice počinju u 20 sati, ulaz je besplatan, a prijenos uživo će biti dostupan u programu BHT1 i bhrt.ba.

Također pozivamo i Vas kao predstavnike medija da prisustvujete ovim utakmicama, i da zajedno ispišemo nove stranice historije.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU