AFERA RESPIRATORI/ Evo za šta su osumnjičeni Novalić, Solak i Hodžić

Oni će tokom dana biti predati u Tužilaštvo BiH

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, te suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme Srebrena malina Fikret Hodžić, i zvanično su uhapšeni nakon što su jučer saslušani u SIPA-i, gdje su zadržani tokom noći.

Prema informacijama portala RadioSarajevo.ba, oni će tokom dana biti predati u Tužilaštvo BiH.

Sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, pranje novca, krivotvorenje službene dokumentacije, zloupotrebu položaja i primanje mita i drugih oblika koristi.

Novalić, Solak i Hodžić su saslušani u sklopu istrage koja se vrši zbog nabavke 100 respiratora iz Kine koji su koštali 10,5 miliona KM. Istragu vodi Tužilaštvo BiH.

Ispitivanje trojke je počelo jučer u 18.30 sati, a pred novinarima se u 22.20 sati pojavio advokat Fahrudina Solaka, Kadrija Kolić. Prisutni su bili i advokati Novalića i Hodžića, odnosno Vasvija Vidović i Mirna Delalić.

Tužilaštvo BiH oglasit će se tokom dana, s obzirom da još zasijeda tužilački tim.

Respiratori su, da podsjetimo još jednom, neupotrebljivi u jedinicama intenzivne njege i nabavljeni novcem građana, bez tendera i preko poljoprivrednog gazdinstva Srebrena malina čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU