Agentica Davida Guette: EXIT je svjetlo na kraju tunela

Jedna od vodećih svjetskih booking agentica Maria May, koja zastupa superstarove poput Davida Guette, Robina Schulza i Nicky Romera, kazala je da su svi iz event industrije oduševljeni novosadskim EXIT-om.

– Svi iz event industrije s kojima sam razgovarala jako su uzbuđeni što se EXIT događa. To je svjetlo na kraju tunela na koje se svi moramo fokusirati – kazala je May na panelu online konferencije “EXIT strategy”.

Na Exitovom panelu koji je pratilo oko 20.000 ljudi neke odgovore na probleme s kojima se muzička i event industrija susrela uslijed pandemije dali su i Cindy Castillo, menadžerica i bookerica MadCool, najvećeg španskog festivala, Christof Huber, generalni sekretar krovne Europske festivalske asocijacije Yourope, Dušan Kovačević, osnivač i direktor Exita, te Ruud Berends, jedan od osnivača Internacionalnog festivalskog foruma i predstavnik Europskog programa za razmjenu talenata.

Prvi čovjek EXIT-a Dušan Kovačević je kazao da je jedinstvo najveća stvar koju trebamo cijeniti nakon situacije sa pandemijom koronavirusa.

– Bio sam ugodno iznenađen kako se tokom krize cijela industrija ujedinila. Nekad se čini da su festivali, agencije, menadžeri, autori, izvođači na suprotnim stranama, ali ova kriza nam je pokazala da smo svi dio jedne velike porodice – kazao je pored ostalog Kovačević.

Sudionici na panelu su podsjetili kako je pandemija najteže pogodila event industriju, znajući da su masovni događaji prvi zabranjeni s padom prihoda od 100 posto.

Ali, jedno od mjesta na kojima će svijet definitvno ponovo normalno živjeti bit će Petrovaradinska tvrđava od 13. do 16. augusta, a svi sudionici složno su na kraju panela izjavili – “Vidimo se na Exitu!”.

Konferencija “EXIT strategy” će periodično donositi nove panele koji će publika moći gledati uživo ili na snimci na stranici www.exitfest.org i Facebook stranici EXIT festivala, saopćeno je iz PR EXIT-a.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU