AKCIJA ‘FENIX’ U SBK / Izvršen pretres auto-otpada, oduzeto više šasija motornih vozila

Policijski službenici Federalne uprave policije su u suradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo realizirali su 14. jula operativno-taktičku akciju kodnog naziva “FENIX” u cilju dokumentovanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela” a u vezi s krivičnim djelima “Prijevara”, “Krivotvorenje isprava”, “Utaja” te “Zloupotreba položaja ili ovlašćenja”.

Kako je saopćeno iz FUP-a, u sklopu navedenih aktivnosti, izvršen je pretres auto-otpada na području Srednjobosanskog kantona – općina Busovača, gdje je pronađeno i oduzeto više šasija motornih vozila za koje postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivotvorenje brojeva.

Također oduzeta je dokumentacija za motorna vozila koja se može dovesti u vezu izvršenja predmetnih krivičnih djela.

  • Vezano za navedeno, u prethodnom periodu oduzeto je više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela, te su poduzete druge aktivnosti na dokumentovanju grupe osoba koje su se međusobno udružile s ciljem vršenja krivičnih djela i sticanja protivpravne imovinske koristi, na način da su prethodno jasno isplanirali i pripremali nabavku, uvoz, trasport, prodaju, leasing uslugu/kreditiranje i otuđenje određenog broja motornih vozila – saopćeno je.

Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u narednom periodu nastavljaju rad.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU