Bez podrške izmjenama Zakona o akcizama i PDV-u

Delegati doma Parlamentarne skupštine BiH naroda nisu podržali izvještaje o postizanju saglasnosti identičenog teksta Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH i teksta dopuna Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), čime su pala oba zakonska akta.

Predsjedavajući Doma naroda Nikola Špirić je prije glasanja ukazao da je Vijeće ministara uputilo dopis da i ministri nisu uspjeli postići dogovor u vezi sa ovim zakonima.

Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o PDV ni nakon ponovljenog glasanja nije dobio podršku delegata, te je tako palo i ovo zakonsko rješenje.

Dom naroda nije podržao finansijski plan BHRT-a za 2022. godinu sa pratećim mjerama i efektima tih mjera. Nije podržan ni izvještaj o realizaciji programa BHRT-a za 2021. godinu i Programskim planovima BHRT-a za 2022. godinu.

Zbog nepostojanja entitetske većine podršku nije dobio izvještaju o primjeni Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH za 2021. godinu. (Federalna.ba)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU