Andreja Pejić optužena za seksualno uznemiravanje

Andreja Pejić iz Tuzle postala je jedna od najangažovanijih transrodnih manekenki na svijetu, a sad kako samo kaže optužena je za seksualno uznemiravanje.

Ova informacija je objavljena i na zvaničnom Instagram profilu.

„Ono što se dogodilo prije neki dan mislila sam da u životu svom neću doživjeti. Optužena sam da sam seksualno zlostavljala jednu ženu. U bilo kojoj drugoj situaciji, bilo kog drugog dana, smijala bih se ovoj blesavoj, čudnoj šali. Međutim, živimo u društvu gdje svako na svakoga može da uperi prstom i preko medija ga optuži za uznemiravanje, uništi mu život i karijeru, što, priznat ćete, već nije za šalu. Svi koji me poznaju, znaju da se predstavljam kao heteroseksualna žena. Pripadnice ljepšeg pola nikada me nisu privlačile i nikada u tom smislu nisam imala želju da eksperimentišem. Da je situacija bila drugačija, ne bih operacijom promijenila pol niti bih uzimala hormone koji su moj libido smanjili ispod prosjeka obične žene“, napisala je Andreja Pejić.

andreja pejić optužena za seksualno uznemiravanje
andreja pejić optužena za seksualno uznemiravanje

Dodala je da je djevojku, koja ju je optužila za zlostavljanje, voljela kao sestru i da nije očekivala da će joj uraditi ovako nešto.

„Upozoravali su me da na dobrom starom Manhattanu ne treba nikome vjerovati. Da je ovdje čovjek čovjeku vuk i da su gotovo svi u stanju, zarad uspjeha u karijeri, da ti podmetnu nogu. Nisam željela da živim u paranoji i eto saplela sam se. Doživjela sam strašnu stvar od osobe koju sam voljela. Ne želim da izgovaram njeno ime, niti spekulišem o motivima, njenom mentalnom stanju, prethodnim traumama ili transfobiji koju možda ima. Moje srce je slomljeno, ali će se zaliječiti kao što se i do sada, zbog raznih napada, oporavljalo“, navela je.

Kako je kazala ne želi da vjeruje kako je njena bivša prijateljica sama skovala taj plan, već da iza svega stoji jedan od najpopularnijih pokreta za zaštitu prava žena, prenosi radiosarajevo.

andreja pejić optužena za seksualno uznemiravanje
andreja pejić optužena za seksualno uznemiravanje

„Dok pokušava da sebe predstavi braniocem svih žena i mobiliše ljude koji iskreno vode računa o ženskim pravima, pokret ‘Me too’ zapravo je samo desno puritansko krilo. Strašno lovište na vještice koje uništava demokratske principe kako bi uzdigao karijere više srednje klase, advokata i privilegovanih žena. Hajde da stvari nazovemo pravim imenom. Pripadnici tog desnog reda, najgoreg dijela ovog društva, uključujući Vladu Amerike i pokret ‘Trans Exclusionary Feminism’ predstavljaju transseksualce kao predatore. To rade kako bi navodno zaštitili žene, a nama uskratili pravo da sebe nazivamo tim imenom“, naglasila je Pejić.

Dodala je da su optužbe za uznemiravanje bile propraćene prijetnjama.

andreja pejić - undefined
Foto: Instagram: Andreja Pejić

„Ljudi koji su u čitav skandal bili upleteni, posavjetovali su me da se na presmiješne prijetnje ne obazirem i nastavim da se ponašam kao da se ništa nije dogodilo. Međutim, ja želim da zauzmem jak stav protiv kulture maltretiranja i zaplašivanja. Ovo što se meni dogodilo, redovno se dešava nevinim muškracima i vrlo često im se ne vjeruje. Ne smatram da me ovaj stav predstavlja kao antifeministkinju, jer to nisam. S druge strane, moja borba nije usmjerena samo na zaštitu prava žena već na čitavo čovječanstvo. Znam da će mi ovaj post donijeti više štete nego koristi, ali istina je jedna i nemam šta da krijem“, objavila je Pejić.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU