ArcelorMittal Zenica nagradila 109 radnika za uspješnu realizaciju projekata iz oblasti Zdravlja i zaštite na radu

U kompaniji ArcelorMittal Zenica u srijedu (27. 09. 2023. godine) održana je Ceremonija dodjele priznanja za uspješnu realizaciju projekata iz oblasti Zdravlja i zaštite na radu, kao i za individualni doprinos na polju unapređenja ZNR.

Ovom prilikom su uručena priznanja i vrijedne nagrade za 109 radnika koja su učestvovala u davanju ideja i realizaciji.

Nagrađeno je ukupno 23 projekta, čijom su realizacijom eliminisani ili ublaženi sigurnosni rizici koji se mogu pojaviti tokom tehnološkog procesa, kao i tokom obavljanja redovnih radnih aktivnosti u određenim zonama.

„Naše kolege su pokazale kreativnost i timski rad, koji se očituje dobrom saradnjom između proizvodnih sekcija.“ – poručuju iz Uprave ArcelorMittala Zenica.

Posebno su vrednovani projekti u Kategoriji I, koja u obzir uzima učestalost izlaganja Top šest rizika koji uzrokuju fatalne povrede na nivou korporacije ArcelorMittal (rad na visini, prignječen ili pregažen vozilom, prignječen pokretnim mašinama, prignječen drugom mobilnom opremom ili materijalom, prignječen visećim teretom, elektro rizici), sa ciljem da se takvi rizici proaktivno prepoznaju i da se kroz implementaciju različitih projekata i mjera zaštite na radu takvi rizici ublaže ili potpuno eliminišu.

Zahvalnice je uručio generalni direktor, Nikhil Mehta zajedno sa direktorima proizvodnih pogona, uz poziv svim departmentima da se aktivno uključe u davanje prijedloga, ideja i realizaciju novih projekata kako bi se nastavila ova pozitivna praksa.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU