ASTROLOGIJA OTKRIVA: Ko je najveće zlopamtilo u horoskopu?

Čvrsto stojite na zemlji. Volite sve što je postojano i opipljivo. Sanjarenje je za vas samo duševni odmor. Sve što nije ostvarivo ili je plod vaše mašte – povrjeđuje vaš osjećaj za praktičnost.

Vi ste realista, volite konkretne stvari. Nikad se ne zadovoljavate varljivim obećanjima, slatkim iluzijama, ne prepuštate se neostvarivim snovima. Cijenite materijalna dobra. Volite npr. da imate udoban stan. Nikad se nećete ukrasiti lažnim nakitom ako nemate pravi. Niste gramzivi, ali ne rasipate novac, ne kupujete nepotrebne stvari.

Sve vaše akcije i inicijative plod su dubokog razmišljanja i nikad se ne upuštate u sumnjive poslove. Zbog toga ne uspijevate u onim poduhvatima koji zahtijevaju brzinu i smjelost. Ali kad već prihvatite neki posao, obavljate ga savjesno i sa puno žara i niko i ništa vas ne može spriječiti da ga dovršite.

Cijenite vrijeme i korisno ga ispunjavate. Kad nešto odlučite, teško vas je od toga odvratiti. Više volite da doživite i krah nego da se vratite nazad ili promijenite mišljenje. Svoje zadatke ispunjavate tvrdoglavo. Izdržljivi ste i strpljivi. U stanju ste da nešto radite i nekoliko puta samo da biste postigli savršen rezultat. Trenutni neuspjesi vas ne zastrašuju.

Po prirodi ste mirni, odmjereni, ne žudite za osvetom. Imate povjerenja u druge i mada im ne pokazujete odmah svoja prava osjećanja i poštovanja, to ne znači da ih ne volite. Ne želite nikog da napadate ili ismijavate, ali, teško onom koji se usudi da vas napadne.

Ako ste uvjereni da se neko prema vama loše ponio, ili da je povrijedio vašu dobronamjernost, to mu nikad nećete oprostiti. Izgubit će mnogo u vašim očima. Veliko ste zlopamtilo.

U prijateljstvu ste vjerni, ali odanost tražite i od suprotne strane. Ako vas neko iznevjeri, nećete burno reagovati. Vaše reakcije su polagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke.

Niste pristalica promjena i preokreta, svega onoga što može poremetiti ustaljeni tok vašeg života ili dovesti u opasnost vaš komfor. Takva koncepcija života ima i jednu lošu stranu – poštujete principe, ali i predrasude, koncizne ideje. Međutim, u životu se principi teško ruše, predrasude postaju neprihvatljive, a koncizne ideje maglovite. Stoga se često oglušujete o savjete drugih i upozorenja najbližih. Vi želite da radite sve po svom nahođenju, uvjereni u potpuni uspjeh. Međutim uspjeh često izostane.

Iako je vaš karakter prilično jak, postoje u njemu i neke slabosti. U načinu življenja pojavljuje se ponekad ljenjost. Bježite od briga i problema, ne volite komplikacije.

Naslađujete se polako životnim radostima i u tome ste pravi gurman. Vi ste, nema sumnje, sladostrasni BIK (od 21. aprila do 21. maja).

(Express/najportal.ba)

The post ASTROLOGIJA OTKRIVA: Ko je najveće zlopamtilo u horoskopu? appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU