Bajramska poruka reisa Kavazovića: Radost nije potpuna ako je ne podijelimo s nekim

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je poruku uoči Ramazanskog bajrama svim muslimanima Bosne i Hercegovine bilo da žive u zemlji ili izvan nje.

– Poštovani braćo i sestre, muslimani i muslimanke, evo ispostili smo i ovaj ramazan i trudili se biti na visini ramazana ničim ne narušivši njegovu svetost. I bilo nam je lijepo i ugodno. Ramazanski ambijent je pun vidljivih i nevidljivih ugođaja i blagodati. Molim Allaha da nam primi sva naša ramazanska nastojanja, da se naši postupci pozitivno odraze i na žive i na umrle.

Sutra je Bajram, praznik pun radosti. Podijelite tu radost sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama. Posjetite druge ljude, ali i bolesne, napuštene i usamljene i obradujte ih nečim. I ne zaboravite siromašne. Radost nije potpuna ako se ne podijeli sa nekim – kazao je reisu-l-ulema.

Svima koji obilježavaju Bajram u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i svijetu, čestitao je nastupajuće dane Ramazanskog bajrama riječima: “Bajram šerif mubarek olsun!”.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU