10 C
Sarajevo
Srijeda, 20 listopada, 2021

Besplatni sadržaji na Jahorini za vikend privukli rekordan broj posjetilaca

Olimpijski centar Jahorina zvanično je otvorio ljetnu sezonu proteklog vikenda kada je na toj planini ostvareno 2.000 ljetnih vožnji.
“Prvi dan ljetne sezone obilježen je besplatnim korištenjem svih ljetnih sadržaja. Obogaćena ponuda i dobro pripremljena planina za ljeto čini Jahorinu omiljenom destinacijom za bijeg od gradske gužve i visokih temperatura”, navode iz OC Jahorina.
Tokom ljetne sezone posjetiocima će biti na raspolaganju šestojed Poljice za panoramsko razgledanje, ljetnje sankanje, x race, teretana na otvrenom, sportski tereni, označene planinske staze za šetanje kao i renta bicikala i to svaki da u terminu od 10 do 17 sati, saopćeno je.

Jedna od novina je Jahorina suvenir shop koji je smješten na plato Poljice i nudi posjetiocima veliki izbor jahorinskih suvenira.
Paralelno sa realizacijom ljetne sezone Olimpijski centar Jahorina radi na mnogobrojnim projektima, od kojih je najzanimljiviji bob na šinama. Trasa dužine 2,5 km koja će kretati od jezera na vrhu planine, a završavati na platou Poljice učinit će taj sadržaj najatraktivnijim ljetnim sadržajem.

IZVOR: Fena

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima