Bh. firme se ujedinile: Počeo zajednički rad na izradi zaštitnih maski

ALUKOENIGSTAHL BiH kao društveno odgovorna firma, u saradnji sa CGP Design, stavilo je na raspolaganje usluge 3D printa za proizvodnju nosača zaštitnih maski.

Pored njih, CGPdesign teamu pridružila se “vojska” pojedinaca sa svojim privatnim 3D printerima: Mašinski Fakultet Sarajevo, Make3D, 3D Republika, DIZART doo, Alim, A2B, Bihart souvenirs shop, Neon Hearth doo, MojSan, Neno doo, AluKoenigStahl BiH, Ultirex.

bh. firme se ujedinile: počeo zajednički rad na izradi zaštitnih maski
foto: akta.ba

“S obzirom da terenu nedostaje zaštitne opreme, ovim putem želimo pomoći našim herojima u bolnicama, domovima zdravlja, graničnoj policiji, volonterima i svima onima koji se bore u prevenciji širenja virusa”, rečeno je za Akta.ba, te ovom prilikom pozivaju i ostale kompanije da im se pridruže u akciji!

Naime, svi koji su u Sarajevu i 3D printaju maske iste mogu donijeti u firmu DIZART kada izrade minimalno 10 komada.

“Svi koji radite u drugim gradovima, javite nam se u kojem gradu radite, vašu adresu i broj telefona kako bi vam mogli poslati samo vizire i gume pa ćete vi vaše maske prvo podijeliti bolnicama u vašem gradu”, navode iz ove firme.

Svi koji nemaju 3D printere mogu obezbijediti sljedeće:

  1. PETg VIVAK folije 0,5 mm debljine
  2. Lastike – Gumice širine 1-2,5 cm za stezanje maske na glavu
  3. Donacije za materijal za 3D printere

Napominju da se sve navedeno može slati potpuno besplatno preko A2B Express brze pošte i to isključivo preko njihove fb stranice:

Primaoc:
Halilovići 45, Sarajevo 71000
Centar Safet Zajko, firma Dizart doo
Kontakt:
Jasmin Ahmic 061 131 536
Adi Pandzic 061 205 345

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU