BiH otvorila svoje granice za susjedne zemlje

Odluka Vijeća ministara o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH, kojom se omogućava ulazak u BiH državljanima Crne Gore, Hrvatske i Srbije stupila je na snagu danom donošenja, saopšteno je iz Granične policije BiH

Vijeće ministara, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, a na inicijativu Granične policije BiH, ovu odluku donijelo je na jučerašnjoj sjednici.

Takođe, juče je precizirano da stranci zbog poslovnih obaveza mogu ući u BiH pod uslovom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH, te potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOV-2, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.

Vijeće ministara informisalo je i da 1. juna prestaje da važi odluka o privremenom zatvaranju graničnih prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u BiH.

To znači da se od 1. juna otvaraju granični prelazi na aerodromima u BiH, te će se primjenjivati odredbe ranije donesenih odluka o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera nadležnih tijela u BiH, napominje se u saopštenju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU