BIHAMK/ Obavezno posjedovanje zimske opreme

Raskvašenog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putnim pravcima Ripač-Vrtoče i Šujica-Kupres, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na putevima u zapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima:Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU