Afrička večer i humanitarna akcija ‘Olovka iz BiH u Africi piše stih’

Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak i udruga “Možemo zajedno” organiziraju Afričku večer u BIS-u (kino Imperijal) koja će se održati 26. lipnja, u povodu završetka humanitarne akcije “Olovka iz BiH u Africi piše stih”.

Na Afričkoj večeri konzumirat će se prava afrička kava, bit će prezentiran nakit plemena Masai, moći će se uživati i u kratkom predavanju o životu u Africi, posjetitelji će moći kušati tradicionalno afričko jelo ugali te uživati uz ritmove koji dolaze s tog vrelog kontinenta za što će se pobrinuti tri glazbenika iz Afrike.

Udruga “Možemo zajedno” fokusirana je na poticanje djece i mladih na aktivno sudjelovanje u društvu, unaprjeđenje njihovih vještina, na osiguravanje prehrane socijalno ugroženoj djeci, razvijanje svijesti o važnosti zaštite okoliša kod djece, poticanje djece i mladih na volontiranje u lokalnoj zajednici, ali i doprinos poboljšanju obrazovanja djece u državama trećeg svijeta, priopćeno je iz Napretka.

Djeca u pojedinim afričkim zemljama često nemaju niti osnovna sredstva za učenje i pisanje, te im se u okviru humanitarne akcije “Olovka iz BiH u Africi piše stih” želi omogućiti priliku za obrazovanje, razvoj i napredak u njihovim sredinama, što za njih predstavlja jedini prozor u bolji svijet.

Osim otežanih uvjeta učenja bez adekvatnih prostorija i škola, njihov najveći problem je malarija, a s obzirom da je u mnogim afričkim zemljama malarija još uvijek bolest sa smrtonosnim ishodom, udruga “Možemo zajedno” prikuplja i novčane donacije za kupnju lijekova protiv te bolesti.

Profesor geografije i predsjednik udruge “Možemo zajedno” Dejan Nemčić u srpnju će otputovati u Afriku kako bi predao prikupljena sredstava za nabavku lijekova protiv malarije i školski pribora za afričku djecu.

(FENA) R.G.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU