Bišćanka zaslužila mjesto među svjetskom rukometnom elitom

Arijana Jašarević – Vojić je u proteklih nekoliko godina bila delegat na gotovo svim najprestižnijim evropskim i svjetskim natjecanjima za rukometašice

Iza nje su delegiranja na ogledima završnice evropske klupske Lige prvaka, šampionatu nacionalnih timova Starog kontinenta i Svjetskom prvenstvu 2019. godine u Japanu.

-Ponosna sam na svoj sadašnji status i sve što sam do sada uradila, s obzirom da sam u sedam godina kao delegat Evropske rukometne organizacije (EHF-a) bila dio najprestižnijih utakmica i takmičenja za rukometašice. Sve pomalo izgleda i nevjerovatno, jer dolazim iz Bihaća i Bosne i Hercegovine koja dugo nije imala ni žensku reprezentaciju. Delegiranje na Svjetskom prvenstvu u Japanu, uključujući i finalnu utakmicu je zaista priznanje svjetske rukometne elite, a slična je situacija i sa nominacijom za Final – four evropske Lige prvaka u Mađarskoj prije dvije godine – kazala je Vojić.

Ova uspješna Bišćanka je ušla i na širi spisak nominiranih službenih lica i za olimpijski turnir rukometašica ovog ljeta u Tokiju, pa bi tako mogla biti i jedina predstavnica grada na Uni na najvećoj sportskoj smotri u svijetu.

-Nedavno sam se vratila sa jednog od tri kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre, koji je održan u Crnoj Gori. Trenutno samo mogu potvrditi da sam nominirana kao delegat i za sami olimpijski turnir u Japanu, što bi sigurno bio vrhunac moje sportske karijere – riječi su delegata Evropske rukometne federacije.

Dodala je kako je pandemija koronavirusa u potpunosti promijenila i sva sportska takmičenja, pa tako i njen posao.

-Posao delegata je ionako specifičan, budući da učestvujemo u pripremi utakmica, kontroliramo njihovu regularnost i suđenje, te poslije toga predajemo opširne izvještaje. Sada nemamo publiku, ali imamo novi segment strogog poštivanja svih zdravstveno – epidemioloških mjera, što se odnosi na konstantna testiranja, izolacije i mnoge druge stvari – istakla je Vojić.

Zahvaljući uspješnom obavljanju svog posla, Arijana Jašarević – Vojić do sada je bila delegat na rukometnim utakmicama u skoro svim evropskim zemljama, a nada se kako će ovog ljeta zbog poslovnih obaveza ponovo i put Japana.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU