Bolje da se ne vraća u Saudijsku Arabiju: Roberto Mancini izazvao neviđeni skandal

Reprezentativci Saudijske Arabije sinoć su u pravoj drami ispali s Azijskog kupa od Južne Koreje nakon penala u osmini finala, a na samom kraju Roberto Mancini svojim je potezom izazvao bizaran skandal.

U prvom dijelu mreže su mirovale, ali već u prvoj minuti nastavka Saudijska Arabija je povela kada je “joker s klupe” Radif pogodio za 1:0.

Činilo se da će izabranici Roberta Mancinija trijumfirati, no Južna Koreja uspjela je šokirati Saudijce u devetoj minuti sudijske nadoknade i produžetaka golom Gue-Sunga.

U produžecima nije bilo golova, iako su obje momčadi imale nekoliko prilika, a putnike u četvrtfinale odlučili su jedanaesterci.

Saudijci su potpuno zakazali u sudačkoj nadoknadi, što je razbjesnilo Mancinija. Nakon što su obje selekcije u prve dvije serije bile sigurne, počeo je potop Saudijske Arabije.

Al Najei je promašio u trećoj seriji, dok je siguran bio Gue-Sung. Nakon toga Ghareb je preuzeo odgovornost i također promašio, a to je bila kap koja je prelila čašu za Mancinija i napravio je skandalozan potez.

Izbornik Saudijske Arabije je prije četvrtog jedanaesterca Južne Koreje otišao u tunel stadiona, a zatim u svlačionicu, što je snimljeno kamerom.

Taj Mancinijev potez razbjesnio je javnost u Saudijskoj Arabiji, koja smatra nedopustivim da je izbornik njihove reprezentacije ostavio igrače na cjedilu.

Neki od njih kažu da se Mancini ne bi trebao vratiti u Saudijsku Arabiju i otvoreno zahtijevaju da bude otpušten.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU