BUDITE ODGOVORNI / Mislite na prodavačice kao što mislite na vaše najmilije!

Sad je već svima jasno da će globalna pandemija koronavirusa potpuno promijeniti naš dosadašnji način života.

Mnogi od vas vjerojatno su već svoje urede zamijenili kaučem u dnevnoj sobi. Više ne plešete jutarnje stiskavce sa strancima u autobusima, tramvajima i vlakovima. Ne morate se brinuti hoće li netko zakašljati direktno u vas, uz ležeran smiješak i napomenu: Ma, bez brige, nije ovo korona, ja sam zdrav ko dren.

Vi se, u kontekstu trenutačne situacije, možete smatrati sretnicima, piše Zadovoljna.hr.

U trenutku kad nam sa svih strana stižu molbe da ostanemo kući, svi mi koji ćemo svoj radni dan odraditi kod kuće uistinu smo privilegirani.

Privilegiju da posao odrade iz udobnosti vlastitog doma nemaju prodavačice i prodavači.

I dok mi izbjegavamo ljude, brojimo svaki centimetar razmaka i po preporukama stručnjaka odbijamo rukovanje, prodavačica nam mora pružiti ruku i uzeti naš novac ili karticu jer bez toga ne može završiti transakciju. Ona si ne može priuštiti luksuz izolacije i izbjegavanja jer joj je kontakt s ljudima u opisu posla.

Mislite na njih onoliko koliko mislite na svoje najmilije. Kada odlazite u trgovinu, ponašajte se jednako odgovorno kao što se ponašate kad se vraćate u svoj dom.

Ne postoji bonton za pandemije, ali onaj klasični je dovoljan. Ne ljutimo se na prodavačice ako na policama nismo pronašli proizvod koji smo tražili. Za to nisu krive one, nego brojni kupci koji ih mahnito prazne prije nego što ih se uopće stigne napuniti.

Što je trgovina manja, to je manje zaposlenika i više zadataka pada isključivo na njihova leđa. One ne mogu u isto vrijeme puniti police i biti na blagajni.

Prodavačicama i prodavačima koji ovih dana odrađuju vjerojatno najteže i najdulje smjene u svom radnom stažu želimo samo reći hvala, sa željom da im plaće uvijek stignu na vrijeme, a svi prekovremeni sati budu točno zabilježeni i isplaćeni.

I vi ste važan dio sustava zaštite od virusa, koji će nas, nadamo se, naučiti da se brinemo jedni o drugima te počnemo više cijeniti tuđi trud i rad.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU