Čak će i Roma zaraditi od transfera Miralema Pjanića u Barcelonu

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić prošle sedmice zvanično je potvrdio da na kraju sezone napušta Juventus i da će karijeru nastaviti u Barceloni.

Barcelona i Juventus su nakon dva mjeseca pregovaranja uspjeli da postignu dogovor oko Pjanića. Bh. veznjak će na kraju sezone put Barcelone, a Stara dama će od njegove prodaje zaraditi 60 miliona eura.

No, u suprotnom pravcu ide Arthur Melo kojeg će Juventus platiti 70 miliona eura. Pjanić će s Barcom potpisati ugovor na četiri godine i sigurno da je za njega ovo najveći iskorak u karijeri.

Italijanski mediji pišu da će svi bivši Pjanićevi klubovi imati koristi od transfera. Već je poznato da će 900.000 eura dobiti mali klub iz Luksemburga, Schifflange, u kojem je Pjanić napravio prve fudbalske korake.

Iz ovog kluba otišao je u Metz gdje je upisao profesionalni debi, te ovaj će klub zaraditi milion eura. No, određenu sumu novca dobit će Lyon i Roma gdje je bh. veznjak igrao prije dolaska u Juve. Prema FIFA-inim pravilima ovi klubovi će dobiti po 450.000 eura od transfera Pjanića u Barcu.

Pjanić je u Romi igrao pet sezona i upisao je 185 nastupa, te je postigao 30 golova i dodao 44 asistencije.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU