Cakana pokazala dom koji odiše toplinom: Pravi mali raj na zemlji

Dragica Radosavljević Cakana i njen suprug Nebojša Negić već nekoliko godina žive u Sremčici, a bučan i brz tempo kojem nisu mogli da se otmu u stanu na Vračaru zamijenili su tišinom i spokojem periferije.

U dvorištu se nalaze dvije kuće. Jedna veća sa trpezarijom, spavaćim sobama i propratnim odeljenjima. Druga je, takozvana ljetnja bašta, u kojoj provode najviše vremena i kada su sami i kada im prijatelji dolaze na piće, ručak ili večeru.

Umjetnica i advokat uskladili su svoje ukuse, vodili računa o svim detaljima i birali prirodne materijale – kožu i drvo.

Već sam trpezarijski sto od pune hrastovine, u svakom momentu postavljen za šestoro, šalje poruku dobrodošlice, gostoljubivosti i topline.

Domaću atmosferu naglašavaju i skupocjeni tanjiri od porcelana , a kako Cakana jako voli ogledala, u ljetnjikovcu ih ima na sve strane.

Hedonizam odaje i sofa naspram ugaone garniture, ali i klavir, uz koji vole da se opuštaju.

Kuhinja je opremljena najsavremenijom tehnikom, što i priliči kuharici na glasu koja nas je zadivila i u takmičenju „Dođi na večeru“.

U vrelim ljetnjim danima porodica se seli u dvorište, koje je epicentar uživanja. Pored tuša koji su napravili prije dvije godine, centralno mjesto zauzima džakuzi, a tu su i udobne ležaljke raspoređene na besprjekorno održavanom travnjaku, okružene cvijećem i zimzelenim biljkama.

Kada padne večer i upali se rasvjeta, cijela priča dobija romantičnu notu, pa supružnici uživaju u ćaskanju i pokojoj čaši dobrog vina.

Pogledajte:

(Express/Svet)

The post Cakana pokazala dom koji odiše toplinom: Pravi mali raj na zemlji appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU