Četiri osobe uhapšene jučer u Sarajevu zbog krađa, dvojica lopova zatačena u izvršenju krađe

Ukupno četiri osobe uhapšene su tokom jučerašnjeg dana u Sarajevu, a koje se dovode u vezu s krađama.

U dva odvojena slučajeva uhapšena su dvojica muškaraca zbog ranijih krađa, dok su u trećem slučaju uhapšena dvojica muškaraca koja su zatečena na izvršenju krađe.

Dva slučaja vezana su za krađu na štetu pravnih lica.

– Dana 02.04.2024. godine u 15:10 sati u ulici Kečina, općina Stari Grad, policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode M.M., rođen 2005. godine u Alžiru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Krađa /član 286. stav 1. KZ FBiH/, na štetu I.B. iz Sarajeva.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 19-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

– Zatim, istog dana u 16:00 sati u ulici Rajlovačka cesta, općina Novi Grad, na osnovu raspisane operativne potrage, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode M.D., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo Krađa /član 286. stav 1. KZ FBiH/, na štetu pravnog lica.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

– Zatim i u 20:45 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža lišili su slobode K.O., rođen 1999. godine u Sarajevu i R.O., rođen 2004. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Krađa /član 286.stav 1. KZ FBiH/.

Osumnjičeni su zatečeni na izvršenju krađe u skladište privrednog subjekta.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 25-godišnjak i 20-godišnjak su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

The post Četiri osobe uhapšene jučer u Sarajevu zbog krađa, dvojica lopova zatačena u izvršenju krađe appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU