ČOKOLADNI ROLAT IZ SNOVA: Osmislio ga je francuski slastičar, a u ovom je tajna savršenog ukusa

Ovaj jednostavan i brz čokoladni kolač spasonosno je rješenje za trenutke kad vas uhvati želja za nečim slatkim.

Autor ovog grešnog zadovoljstva je poznati francuski slastičar Filip Kontičini, a priprema je toliko lagana da će kolač uspjeti i najvećim neznalicama u kuhinji.

Sastojci:

  • 100 g kvalitetne tamne čokolade s postotkom kakaa 70 posto
  • 50 g mliječne čokolade,
  • 115 g putera,
  • 3 jaja srednje veličine,
  • 55 g šećera,
  • 5 g brašna,
  • 15 g brašna od kestena prstohvat soli.

Priprema:

Otopite čokoladu na pari i dodajte joj puter.

U posebnoj posudi mutite jaja sa šećerom pa kad se smjesa udvostruči dodajte obje vrste brašna. U tu smjesu zatim dodajte rastopljenu čokoladu i puter koji ste u međuvremenu malo ohladili i ne zaboravite da ubacite prstohvat soli kako bi čokolada došla do izražaja.

Izmješajte smjesu taman toliko da bude jednolična i istresite je u prethodno zamašćen i pobrašnjen kalup.

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 160 ° C oko 25 minuta.

Kolač poslužite dok je još topao, pa mu po želji dodajte sladoled od vanilije ili šlag od slatke pavlake.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU