Ovaj jednostavan i brz čokoladni kolač spasonosno je rješenje za trenutke kad vas uhvati želja za nečim slatkim.
Autor ovog grešnog zadovoljstva je poznati francuski slastičar Filip Kontičini, a priprema je toliko lagana da će kolač uspjeti i najvećim neznalicama u kuhinji.
Sastojci:
- 100 g kvalitetne tamne čokolade s postotkom kakaa 70 posto
- 50 g mliječne čokolade,
- 115 g putera,
- 3 jaja srednje veličine,
- 55 g šećera,
- 5 g brašna,
- 15 g brašna od kestena prstohvat soli.
Priprema:
Otopite čokoladu na pari i dodajte joj puter.
U posebnoj posudi mutite jaja sa šećerom pa kad se smjesa udvostruči dodajte obje vrste brašna. U tu smjesu zatim dodajte rastopljenu čokoladu i puter koji ste u međuvremenu malo ohladili i ne zaboravite da ubacite prstohvat soli kako bi čokolada došla do izražaja.
Izmješajte smjesu taman toliko da bude jednolična i istresite je u prethodno zamašćen i pobrašnjen kalup.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 160 ° C oko 25 minuta.
Kolač poslužite dok je još topao, pa mu po želji dodajte sladoled od vanilije ili šlag od slatke pavlake.