12 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

Cvijanović i gubernator Sankt Peterburga potpisali pravce saradnje

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović i vršilac dužnosti gubernatora Sankt Peterburga Aleksandar Beglov potpisali su danas „Mapu puta“ aktivnosti za realizaciju spiska prioritetnih pravaca saradnje između Vlade Sankt Peterburga i RS-a, za period od 2019. do 2021. godine.

Nakon ceremonije potpisivanja, kojoj je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Cvijanović i gubernator Beglov izrazili su zadovoljstvo zbog parafiranja tog dokumenta i ocijenili da međusobna saradnja ima ulaznu putanju i dinamičan tok te da „Mapa puta“ nudi brojne mogućnosti za saradnju dvije strane u različitim oblastima.

“Mapa puta”, koja se odnosi na jačanje međusobnih odnosa u kulturi, ekonomiji, sportu, trgovini, infrastrukturi i drugim oblastima, rezultat je saradnje RS-a i Sankt Peterburga koja se realizuje u skladu sa Sporazumom između vlada RS i Sankt Peterburga o saradnji u trgovinsko-ekonomskim, naučno-tehničkim, kulturnim oblastima iz 2007. godine, odnosno obnovljenim Protokolom o saradnji iz 2017. godine, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH, na sastanku koji je upriličen prije potpisivanja “Mape puta”, upoznali su v.d. gubernatora Sankt Peterburga o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH.

U okviru višednevne posjete Sankt Peterburgu, Cvijanović danas učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu u panel sesiji „Jednake mogućnosti u doba digitalne ekonomije“.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima