Da li će Zlatan ipak ostati?

Pioli ostaje, ostaje li i Šveđanin?

Nakon toliko špekulacija da će Ralf Rangnick preuzeti sve konce u Milanu i da će to vjerovatno košatati posla aktuelnog trenera prvog tima. A onda potpuni “preokret” na San Siru.

Potvrđeno je da Stefano Pioli ostaje na kormilu ekipe u narednoj sezoni, a vrlo vjerovatno i do 2022. godine.

Tuttosport danas piše da su vijesti o Piolijevoj budućnosti dale nadu Rossonerima da mogu zadržati Zlatana Ibrahimovića, za kojeg se do sada vjerovalo da sigurno odlazi, i u narednoj sezoni.

Ibrahimović je u Milan stigao u januaru, ali su se pojavile informacije da ne želi produživati saradnju sa Milanom, nezadovoljan pravcem u kojem klub ide. Takve informacije su se pojavljivale dok su trajale špekulacije o Rangnicku i dok je “šef” Ivan Gazidis pravio svoje planove, tjerao legende kluba itd.

Nakon sjajne serije koja je vratila Milan u igru, situacija se promijenila, a činjenicu da Pioli ostaje na klupi u klubu žele iskoristiti da Ibrahimovića nagovore da ipak još ostane na San Siru.

Vjeruje se da će sporski direktor Frederic Massara uskoro, po zvaničnom okončanju sezone, održati sastanak sa 38-godišnjim Šveđaninom u nadi da će se postići dogovor o njegovom ostanku u klubu.

Inače, Milan je sinoć nastavio svoju seriju dobrih rezultata savladavši Sassuolo sa 1:2, a oba gola za Rossonere je postigao upravo Zlatan Ibrahimović.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU