DA LI SU NARCISI VJERNI U VEZI? Zbog 4 stvari će biti odani i posvećeni, a evo šta ih tjera na prevaru

Često se pitamo da li narcisi mogu da budu odani u partnerskom odnosu. Odgovor je kompleksan, jer postoje različiti tipovi narcisa. Pojedini mogu biti vjerni iz određenih pobuda kao što je želja da ostave utisak lojalne osobe kako bi sačuvali svoj imidž u društvu. Ukoliko dobijaju konstantnu pažnju i divljenje od strane partnera, možda neće imati potrebe da traže potvrdu na drugom mestu.

Međutim, narcisi takođe imaju niz osobina koje mogu da ih podstaknu na preljubu. Njihova stalna žudnja za divljenjem mogla bi da ih natera da traže potvrdu izvan svog primarnog odnosa. Nerazumijevanje ili zanemarivanje osjećanja svog partnera može im olakšati da varaju bez kajanja. Osjećaj da zaslužuju više učiniće da olako opravdaju nevjerstvo. Ali, iako narcisi mogu da ispolje ponašanje koje ih čini podložnijim preljubi, to ne znači da su svi takvi.

Ovo su 4 razloga zašto narcisi mogu da budu nevjerni:

1. Nedostatak empatije

Narcisi često imaju poteškoće da razumiju partnera i njegove potrebe. Upravo ta nemogućnost da se na dubljem emotivnom nivou povežu i da pruže određenu dozu saosjećanja vode u prevaru.

2. Smatraju da su povlašćeni

Narcisi misle da zaslužuju poseban tretman i privilegije. To može da se manifestuje kroz potragu za novim čljudima koje će da osvoje. Zapostavljaju svog partnera tako što ga stavljaju na posljednje mjesto.

3. Impulsivni su

Narcisi su skloni impulsivnom ponašanju, ne razmišljajući o posledicama. Zbog vatrenog temperamenta često ulaze u odnose sa drugim ljudima bez obzira što su u tom trenutku zauzeti, bez osjećaja krivice.

4. Nesigurni su i ljubomorni

Paradoks je što se narcisi prezentuju kao osobe sa ogromnom količinom samopouzdanja I ljubavi prema sebi. Istina je da su duboko nesrećni I nesigurni zato često povređuju partnera kako bi uzeli kontrolu u svoje ruke i osjećali se dominantno.

Evo 4 razloga zašto narcisi ipak mogu da budu vjerni:

1. Faza idealizacije
Narcisi su na početku veze često skloni idealizaciji, gde obasipaju partnera pažnjom, naklonošću i pohvalom. Tada mogu da budu veoma posvećeni i verni, jer doživljavaju svog partnera kao izvor potvrđivanja i divljenja.

2. Strah od otkrivanja
Narcisi često pedantno kreiraju svoju sliku u društvu i plaše se javnog poniženja. Ovaj strah ih može odvratiti da se upuste u aferu, jer bi to moglo da sruši renome koji su gradili.

3. Strah od napuštanja
Ako se veoma vežu za partnera, kod narcisa može da se javi strah od napuštanja. U tom slučaju, trudiće se na sve načine da ga zadrže.

4. Dugoročna stabilnost
Neki od narcisa daju prednost kontinuitetu u ljubavi i vrednuju dugoročnu vezu. To ih može motivisati da ostanu verni kako bi očuvali stabilnost.

BONUS VIDEO:

DA LI SU NARCISI VJERNI U VEZI? Zbog 4 stvari će biti odani i posvećeni, a evo šta ih tjera na prevaru appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU