DADO POLUMENTA O NEPOKRETNOJ SESTRI: Od drugog mjeseca Dajana ima paralizu mozga

Dado Polumenta jako je vezan za svoju porodicu, posebno za sestru Dajanu koja ima zdravstvenih poteškoća.

Pjevač je nedavno kroz suze progovorio o njenom stanju, istakavši da je mnogo naučio o životu od nje, iako ona ne govori. Dajana je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dijete.

S dva mjeseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset posto mozga.

Od tog momenta su počele da joj otkazuju funkcije i mišići.

-Zadnjih, pa eto da kažem, trideset godina je ona u kolicima. Ne postoje riječi kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Jako je teško stvarno pričati o ovim stvarima i nikada nisam imao priliku da pričam o tome – kroz jecaje je rekao Dado.

Prije nekoliko dana pjevač je organizovao promociju albuma, kada se dotakao Dajane i otkrio da ona, nažalost, ne može da čuje njegove pjesme.

dado polumenta o nepokretnoj sestri: od drugog mjeseca dajana ima paralizu mozga

-Sestra nažalost ne čuje… Ona reaguje… po sjećanju nekom kada smo bili mali kada je bila u boljem stanju. Sjeća se mene kada bih je šminkao, češljao, sjeća se moje energije, kada god ja dođem, pita me da pijemo kafu, da zapalimo cigaru, a to u njoj probudi neki adrenalin i automatski povezuje to sa periodom kad smo bili djeca. Ona od drugog mjeseca ima paralizu mozga… To je jedna jako teška priča – rekao je Dado.

S druge strane, zahvaljujući njoj smo mi kao članovi njene familije dobili zaista nešto specijalno u životu. Neku dobrotu, čistoću, ljepotu, što može takvo jedno dijete da ti donese u život. To je bezgrešno stvorenje i kad rasteš s takvom osobom, poprimiš i ti njene epitete i budeš osoba koja razumije nekog ko ne priča, ko ne čuje. Meni je mnogo pomogla u životu – rekao je pjevač.

(Express/Telegraf)

The post DADO POLUMENTA O NEPOKRETNOJ SESTRI: Od drugog mjeseca Dajana ima paralizu mozga appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU