Danas je Svjetski dan teatra za djecu i mlade

Danas je Svjetski dan teatra za djecu i mlade. U povodu Svjetskog dana teatra za djecu i mlade poruku je napisala predsjednica ASSITEJ International Sue Giles u kojoj poručuje ”Dovedite dijete u teatar ili dovedite teatar djetetu!”

U pismu navodi kako je jedan od glavnih ciljeva udruženja ASSITEJ International okupiti umjetnike iz cijelog svijeta i pružiti mladoj publici više mogućnosti za uživanje u čarima teatra i performansa-izražavanju osjećaja, prikazu onoga što nije opipljivo, interpretaciji kompleksnog svijeta.

”Da bismo u tome uspjeli, moramo biti otvoreni za svu različitost umjetničkog stvaralaštva kojom se odlikuje naša globalna mreža i slaviti inovativnost koja proizlazi upravo iz ograničenja, izazova i posebnih uvjeta”, navodi Giles u poruci.

”Na današnji Svjetski dan teatra i performansa za djecu i mlade pozivam sve nas koji radimo u tom području da potražimo mladu publiku koju ne poznajemo i s kojom se još nismo susreli. Pristup teatru i performansu nije uvijek dostupan ni moguć i stoga je na nama, stručnjacima u našem području, da to osiguramo uvijek i svugdje kad god je to moguće”, navodi se, između ostalog, u poruci.

Danas će se širom svijeta u teatrima za djecu i mlade igrati poredstave i provoditi brojne druge aktivnosti. (FOTO: Una Storia)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU