10.5 C
Sarajevo
Petak, 9 lipnja, 2023

Danas je Svjetski dan teatra za djecu i mlade

Danas je Svjetski dan teatra za djecu i mlade. U povodu Svjetskog dana teatra za djecu i mlade poruku je napisala predsjednica ASSITEJ International Sue Giles u kojoj poručuje ”Dovedite dijete u teatar ili dovedite teatar djetetu!”

U pismu navodi kako je jedan od glavnih ciljeva udruženja ASSITEJ International okupiti umjetnike iz cijelog svijeta i pružiti mladoj publici više mogućnosti za uživanje u čarima teatra i performansa-izražavanju osjećaja, prikazu onoga što nije opipljivo, interpretaciji kompleksnog svijeta.

”Da bismo u tome uspjeli, moramo biti otvoreni za svu različitost umjetničkog stvaralaštva kojom se odlikuje naša globalna mreža i slaviti inovativnost koja proizlazi upravo iz ograničenja, izazova i posebnih uvjeta”, navodi Giles u poruci.

”Na današnji Svjetski dan teatra i performansa za djecu i mlade pozivam sve nas koji radimo u tom području da potražimo mladu publiku koju ne poznajemo i s kojom se još nismo susreli. Pristup teatru i performansu nije uvijek dostupan ni moguć i stoga je na nama, stručnjacima u našem području, da to osiguramo uvijek i svugdje kad god je to moguće”, navodi se, između ostalog, u poruci.

Danas će se širom svijeta u teatrima za djecu i mlade igrati poredstave i provoditi brojne druge aktivnosti. (FOTO: Una Storia)

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU