22.7 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

  Direktor zavoda u Pazariću ima platu od 7.000km?

  Direktor Zavoda za zbrinjavanje djece i omladine s poteškoćama u razvoju Pazarić Redžep Salić reagirao je na intervju premijera FBiH Fadila Novalića koji je dao za portal Radiosarajevo.ba.

  direktor zavoda u pazariću ima platu od 7.000km?

  Podsjećamo, premijer Novalić je za naš portal kazao da kako je Vlada FBiH obmanuta od strane direktora, koji je na sjednici iznio jedno stanje, da bi na Parlamentu kazao kako je stanje katastrofalno.

  loading…

  direktor zavoda u pazariću ima platu od 7.000km?

  Nijedan iskaz, ni onaj prvi gdje je stanje bilo uredno, ni onaj drugi gdje su se iznijeli problemi, nisu tačni, i nakon toga je nastao problem u komunikaciji između Nadzornog odbora i direktora. Mi smo smanjili plate za Nadzorni odbor, i ne samo u Pazariću, nego u svim Zavodima, pa smo i direktoru prepolovili platu jer je primao sedam hiljada maraka. Pokušaj je bio da se Vlada FBiH natjera da ulaže samo u jedan Zavod, ali mi ako ćemo podizati nivo, podići ćemo ga za sve“, kategoričan je Novalić.

  Salić je je ipak za Radiosarajevo.ba kazao da smatra kako premijer Novalić nije dobro informiran o stanju u Zavodu Pazarić.

  Uz dužno poštovanje prema premijeru Federacije, mislim da on nije dobro informiran o stanju u Zavodu i da mu se serviraju pogrešne informacije, kako o meni kao direktoru, tako i o stanju u Pazariću. Nije istina da je moja plata kao direktora sedam hiljada KM i nije istina da ja tražim da se ulaže u Zavod Pazaric“, kazao nam je Salić.

  Dodao je da jedan od dokaza za to i njegov put u Bihać, gdje je u razgovoru sa ministricom pokrenuo naplatu za sva tri Zavoda u Pazariću i gdje je ministrica izričito kazala da je on svojim angažmanom doprinio da će sva tri Zavoda dobijati novac.

  „Zavod u Pazariću ima neraspoređene dobiti oko 196 hiljada, Zavod Bakovići četiri miliona, a Zavod Drin oko milion KM. Ovim putem pozivam uvaženog premijera da dođe da nas obiđe. Nakon što sam čuo da je intervju dat prije desetak dana, siguran sam da premijer nije imao uvid u sve informacije“, naglasio je Salić.

  direktor zavoda u pazariću ima platu od 7.000km?

  Direktor Salić se nada da će nakon izvještaja Porezne inspekcije i revizorskog izvjestaja, premijer Novalić imati pravu sliku stanja u Pazariću.

  „Odgovorno tvrdim da moja plaća nije sedam hiljada maraka. Vjerovatno neko zlonamjerno daje pogrešne informacije želeći da se teme nepravilnosti prebaci u drugi plan“, zaključio je Salić.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU