Dnevnik TVSA: Doktor Dragan Stevanović,nema nove informacije u vezi imenovanja Ismeta Gavrankapetanovića na poziciju generalnog direktora KCUS-a

Član Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, doktor Dragan Stevanović, je u izjavi za TVSA rekao da nema nove informacije u vezi imenovanja Ismeta Gavrankapetanovića na poziciju generalnog direktora ove zdravstvene ustanove.

Mada je Ismet Gavrankapetanović još 28. decembra izabran za generalnog direktora Kliničkog centra, federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac još nije dao saglasnost na njegovo imenovanje iako je prošao rok od 30 dana.

Gavrankapetanović ne može preuzeti funkciju direktora od vršioca dužnosti Alena Pilava dok ne dobije Rimčev potpis. Razlog zbog kojeg Nediljko Rimac nije potpisao imenovanje je to što Gavrankapetanović nema certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta.

Gavrankapetanović tvrdi da mu taj certifikat nije potreban, jer ima diplomu o završenom postdiplomskom studiju “Upravljanje kvalitetom u zdravstvu” na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.  

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU