Dodik ne odustaje: Ne želimo strane sudije u ovoj državi

Sastanak lidera stranaka koje čine vlast na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, završen je u Konjicu.

U obraćanju medijima nakon sastanka lider SNSD-a i predsjednik RS-a, Milorad Dodik je naveo da su u partneri u vlasti na nivou BiH dogovorili da se u narednih desetak dana napravi set rješenja vezanih za evropske integracije koje bi trebalo prihvatiti kao paket. Istakao je da su razgovarali o aktuelnim pitanjima, a jedno od njih je i pitanje Ustavnog suda BiH.

Cilj je rekao je Dodik da do kraja godine vlasti ispune 14 priroiteta Evropske komisije, kao i da BiH dobije status kandidata za EU. Međutim, ukoliko se ne ispoštuje dogovor o stranim sudijama, ništa od toga neće biti urađeno. On je istakao da su na dnevnom redu sastanka bile evropske integracije i da su uspjeli da naprave set pitanja koje bi trebali prihvatiti kao paket.

“Imamo različite poglede. Mi smo za čišćenje BiH od stranog uticaja”, rekao je Dodik.

Dodao je da je sastanak počeo sa polemikom između ministra odbrane u Vijeću ministara Zukana Heleza i njega, ali da su se izvinili obojica, te da je atmosfera bila dobra.

Lider SNSD-a je na konferenciji za medije ponovo omalovažavao i vrijeđao ambasadore SAD-a u Velike Britanije u BiH govoreći kako njemu ne mogu ništa, ta da se sankcija uopšte ne plaši.

federalna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU