Dodik: Nemam pojma hoće li BiH poslati Godišnji plan za NATO, bez vlasti ulazimo u duboku krizu

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik upitan da li je tačno da će BiH poslati ANP u NATO na način da će on uključivati samo civilni, ali ne i vojni aspekt, odgovorio kako “nema pojma”, prenose Nezavisne novine.

“Nemam pojma. Ništa nismo dogovorili o tome. Volio bih da i vi kao ozbiljan novinar pročitate sporazum, odnosno principe koje smo potpisali onako kako piše. Vuk Karadžić je rekao: Čitaj kao što je napisano”, odgovorio je Dodik u intervjuu za Nezavisne novine.

On je istakao kako vjeruje da će novi saziv Vijeća ministara BiH biti formiran u predviđenom roku od 30 dana poručujući da “ne bude li ispoštovan dogovor, to znači da BiH ulazi u doboku krizu”.

Uprkos tome što su SNSD-ovi parlamentarci već mjesecima tvrdili kako oni ne blokiraju rad Parlamentarne skupštine BiH i sam Dodik je u danas objavljenom intervjuu potvrdio suprotno.

“Onda smo mi, kada smo vidjeli da SDA kalkuliše, blokirali rad Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a i jasan stav EU je pokazao da neki ne mogu nastaviti blokade i da treba što prije formirati vlast na nivou institucija BiH. Evropski zvaničnici su podržali ovaj sporazum”, rekao je Dodik.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU