3.8 C
Sarajevo
Subota, 4 prosinca, 2021
Još

  Dodjela bespovratnih sredstava za 10 poljoprivrednih gazdinstava

  ()

   Ceremonija dodjele bespovratnih sredstava u vrijednosti od 1,6 miliona KM za deset odabranih poljoprivrednih gazdinstava u BiH i objava novog poziva u poljoprivrednom sektoru vrijednog 2,6 miliona KM, bit će organizirana u okviru EU4Business projekta, u ponedjeljak, 29. jula.

  Projekat EU4Business, koji finansira Evropska unija, ima za cilj povećanje konkurentnosti i otvaranje novih radnih mjesta u izvozno orijentiranim sektorima, turizmu, poljoprivredi i ruralnom razvoju.

  Mikro, mala i srednja preduzeća imat će na raspolaganju ukupno 20 miliona KM bespovratnih sredstava za otvaranje radnih mjesta i ekonomski rast. Direktni korisnici su preduzeća, poljoprivrednici i preduzetnici s posebnim naglaskom na mlade, žene i ranjive grupe.

  Također će biti predstavljeni i prvi rezultati postignuti u sklopu komponente projekta za poljoprivredu – najavljeno je iz UNDP-a.

  Projekat EU4Business zajednički finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milion eura) i zajednički provode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO), od aprila 2018. do marta 2022. godine.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO