Doktor umro od korona virusa, a prvi je upozoravao na njega

Li Weniang, jedan od osam “zviždača” koji su pokušali upozoriti kolege na korona virus u Wuhanu još krajem prosinca, preminuo je u bolnici, javljaju strani mediji. 

On je poslao poruku kolegama krajem prosinca i upozorio da se sedam pacijenata zarazilo virusom sličnom SARS-u i da se nalaze u karanteni u bolnici u kojoj on radi. Istaknuo je da je bolest, prema nalazima koje je radio, virus iz porodice korona virusa. 

prikaži sliku na twitteru
prikaži sliku na twitteru

Nekoliko sati kasnije su slike ekrana s porukama postale viralne. Njegovo ime nije cenzurirano i nije prošlo puno vremena prije nego što se policija pojavila na njegovim vratima. Optužen je da je “davao lažne informacije” koje su “ozbiljno narušile društveni red”

Weniang je na društvenoj mreži kasnije objavio da je počeo kašljati 10. siječnja.

Dan kasnije je dobio temperaturu, a zatim završio u bolnici nakon par dana. I njegovi roditelji su se razboljeli te su i oni hospitalizirani. Tek je 1. veljače potvrđeno da ima korona virus, a do tad su svi testovi na njega bili negativni, prenosi 24sata. 

Nažalost, on nije jedini doktor koji je preminuo od zaraze. 

prikaži sliku na twitteru
prikaži sliku na twitteru

Mladi kineski doktor Song Yingjie (28) iznenada je umro od korona virusa. Radio je u lokalnoj klinici u provinciji Hunan. Nakon 10 dana srušio se i umro od zastoja srca zbog iscrpljenosti. Mladi doktor provjeravao je vozače i putnike na autocesti. 

Interaktivna karta širenja koronavirusa:

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU