Dopisivanje ženu koštalo 12.000 KM…

Šezdesetogodišnjakinju iz Doboja za 12.000 KM ojadio je muškarac koji joj se, putem Facebooka, predstavio kao vojnik Sjedinjenih Američkih Država.

Kako navode u Policijskoj upravi Doboj, oštećena je slučaj prijavila 19. aprila kazavši istražiteljima da se sa muškarcem, putem ove društvene mreže, dogovorila da stupe u bračnu zajednicu.

PAPIRI ZA VJENČANJE

– Navodno joj je obećao da će joj na adresu poslati paket u kojem će biti papiri potrebni za vjenčanje, kao i veća količina novca i da će to sve njegov agent donijeti na kućnu adresu, saopćeno je iz policije, koja utvrđuje da li se žrtva dopisivala sa osobom iz SAD-a ili iza svega stoje osobe iz BiH koje možda poznaju nasamarenu ženu i znaju da ona ima želju da se uda.

Dok su se dopisivali, kako saznajemo, on joj je obećao brak, kao i da će joj srediti sve potrebne papire. Ispričao joj je da je vojnik i da se trenutno nalazi u Siriji, ali će po povratku u Ameriku sve da sredi. Naveo je i da često mijenja adrese.
– Pričao joj je da se razveo i da ima djecu. Kazao joj je da će na njenu adresu poslati paket u kojem su se navodno nalazili papiri koji su im potrebni za vjenčanje, ali i veća količina novca. Kako bi sve bilo uvjerljivo, čak joj je i uslikao nekakav paket na kojem su bile ispisane njena i navodna njegova adresa, ispričao nam je izvor blizak policiji.

NOVAC ZA CARINU

On objašnjava da je mladoženjin “agent” putem aplikacije WhatsApp stupio u kontakt sa žrtvom i rekao joj da je stigao na Aerodrom u Sarajevo. Agent je oštećenoj kazao da je potrebno da mu uplati 12.000 KM za carinu, što je ona i učinila. Nakon toga mladoženja se nije javljao oštećenoj, koja je ubrzo shvatila da je prevarena.O svemu je upoznato i dobojsko Tužilaštvo, koje također radi na ovom slučaju.

Oslobodjenje portal

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU