-0.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 prosinca, 2021
Još

  Dopunjen dnevni red sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

  ()

  Dnevni red druge redovne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj se očekuje razmatranje novog zakona o demobilisanim borcima i rebalans ovogodišnjeg budžeta FBiH, dopunjen je sa nekoliko tačaka.

  To su predložene izmjene i dopune Zakona o električnoj energiji u FBiH, izmjene Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH, odluka o davanju saglasnosti na izmjene i dopune finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2019. godinu, izmjene i dopune finansijskog federalnog fonda solidarnosti za 2019. i Odluku o načinu izvršavanja rebalansafinansiijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2019. godinu.

  Ova zakonska rješenja prihvatio je Predstavnički dom na ovosedmičnom zasjedanju.

  Također, dnevni red dopunjen je i sa predloženom odlukom o prihvaćanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta poboljšanje energetske efikasnosti u Kantonalnoj bolnici Zenica.

  Trenutno je u toku pauza koju je zatražio predsjednik Kluba Bošnjaka Jasmin Duvnjak nakon što prijedlog da se po hitnoj proceduri razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta FBiH nije dobio potrebnu podršku.

  Dopredsjedavajući Doma naroda Aljoša Čampara je izrazio sumnju u glasanje, te će se delegati nakon pauze pojedinačno izjašnjavatii o hitnosti navedenog Prijedloga.

  Delegati su podržali da se po hitnom postupku razmatra rebalans ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH.

  Hitna procedura također je predložena i za zakon o demobilisanim borcima, o čemu će u nastavku sjednice glasati delegati.

  (FENA) F.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO