Ovo morate probati.
Sastojci:
- 1 crvena paprika,
- 250 g feta sira,
- so,
- biber,
- 1 kašičica nasjeckanih iglica ružmarina,
- 6 jaja,
- 1 kašika maslaca,
- 2 tikvice,
- 2 kašike ulja,
- 3 kašike limunovog soka.
Priprema:
- Operite i prepolovite papriku, očistite je i narežite na kockice.
- Izmiješajte pola sira, smjesu posolite i pobiberite pa u nju umiješajte sjeckani ružmarin i kockice paprike.
- ostatak sita izrežite kockice. Zatim razmutite jaja, posolite ih i pobiberite te umiješajte fetu.
- U tavi zagrijte komadić maslaca, ulijte četvrtinu smjese od jaja i fete pa je pecite dok se jaja ne stisnu. Okrenite i pecite još 1-2 minute s druge strane.
- Gotov omlet izvadite na tanjir da se malo ohladi. Na isti način od preostale smjese ispecite još tri omleta.
- Mlake omlete premažite kremom od sira, zarolajte ih, čvrsto umotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider da se stisnu.
- Operite i očistite tikvicu za prilog te je naribajte na tanke kriške . Oguljeni luk narežite na ploščice. Potom zagrijte ulje i dinstajte luk oko 3 minute, dodajte tikvice pa ih dinstajte još oko 3 min, tako da ostanu još lagano čvrste. Začinite ih solju, biberom i limunovim sokom. Prije posluživanja rolice od omleta ukoso narežite na deblje kriške i poslažite ih po tikvicama.