Dostupno 3,2 miliona eura za projekte socijalne i ekonomske inkluzije te turizma

Povodom otvaranja trećeg poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija – BiH 2014 -2020, danas je u online formatu održana konferencija čiji su organizatori bili Ministarstvo za evropske integracije i Ministarstvo finansija Srbije te Direkcija za evropske integracije.

U okviru ovog poziva aplikantima je dostupno 3,2 miliona eura i to za projekte u oblasti socijalne i ekonomske inkluzije, te razvoja turizma u programskom području koje u BiH obuhvaća 67 općina i četiri okruga u Srbiji. Poziv je otvoren do 7. juna 2022. godine.

– Smatram da je ovaj program dao značajan doprinos jačanju i poboljšanju odnosa naročito između lokalnih zajednica u programskom području Bosne i Hercegovine i Srbije. Svi možemo biti ponosni na brojku od više od 60 zajedničkih projekata implementiranih u okviru programa. Veoma je važno da se nećemo zaustaviti na tom broju – kazao je direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović.

Učesnicima konferencije obratila se i ministrica za evropske integracije Republike Srbije Jadranka Joksimović, a predstavljeno je i 13 projekata ugovorenih tokom prošle godine, u okviru drugog poziva, čija je vrijednost 4,1 milion eura – saopćeno je iz Direkcije za evropske integracije BiH.

FENA D. V.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU